De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Wouter Nijsen
10 mei 2019, 16:52
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 19

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Google bracht deze week de beveiligingsupdate van mei uit voor de Pixel-telefoons, maar ook de derde Android Q-bèta kwam beschikbaar. De nieuwe Android-versie is nog lang niet af, dus voor de meeste gebruikers is het beter om nog eventjes te wachten en alleen de laatste beveiligingspatch te installeren.

Samsung

Samsung gaat deze week rustig door met het updaten van enkele apparaten. Zo kreeg de Galaxy A50 een grote update en werd de Galaxy Note 8 opvallend genoeg meteen de beveiligingsupdate van mei 2019. Ook zijn opvolger, de Note 9, kreeg een nieuwe software-upgrade.

Nokia

Nokia bracht deze week enkele updates uit voor de toestellen die patch van april 2019 nog niet hadden ontvangen. Check het lijstje hieronder.

  • Nokia 8.1 – beveiligingsupdate april 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate april 2019
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate april 2019
  • Nokia 5 – beveiligingsupdate april 2019

Huawei

Huawei maakte deze week een EMUI-update beschikbaar voor de Mate 20-serie. Het gaat om versie 9.1.0.120, die onder andere de beveiligingsupdate van mei 2019 bevat. De Chinese fabrikant is er dus vroeg bij.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu