Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Colin Baak
8 mei 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 19

Deze week geen heel groot nieuws wat betreft updates. Wel zijn er redelijk wat toestellen voorzien van de beveiligingsupdate van mei 2020. Daarnaast is de Android 10-update voor enkele toestellen van Samsung vanaf nu ook te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 19 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Google

De beveiligingspatch van mei is te downloaden op verschillende generatie Pixel-smartphones van Google.

Honor

Ook de Honor View 20 is al te updaten naar de mei-update qua beveiliging.

Huawei

Bij Huawei is er weinig nieuws te melden, alleen voor de Nova 5T is de beveiligingspatch van mei te downloaden.

Motorola

Motorola heeft verschillende toestellen voorzien van beveiligingsupdates, waarbij opvalt dat het niet om de patches van mei gaat.

motorola one vision review

Nokia

Nokia heeft drie van zijn toestellen voorzien van de beveiligingsupdate van april 2020.

Samsung

Bij Samsung zagen we afgelopen week de Android 10-update verschijnen voor de Samsung Galaxy A6-reeks. Daarnaast zijn verschillende toestellen vanaf nu te updaten naar de beveiligingsupdate van mei 2020.

samsung galaxy note 10 lite review

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

Jaap, Jeroen, Bert, Wim, Sven, Hans en H.W. Knoop: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu