De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 20

Thomas Haenen
17 mei 2019, 13:32
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 20

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 20

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Samsung brengt een handjevol updates uit deze week. Het meest opvallende: de Galaxy J6 Plus wordt voorzien van Android Pie. Daarmee is deze betaalbare smartphone plots weer van de nieuwste software voorzien.

  • Samsung Galaxy J6 Plus – Android 9.0 (Pie)-update
  • Samsung Galaxy Tab S4 – Android 9.0 (Pie)-update
  • Samsung Galaxy Tab S3 – beveiligingsupdate april 2019

OnePlus

Eigenlijk ligt de 7 Pro pas vanaf volgende week in de winkels, maar een eerste update is nu al verschenen. Die voegt onder andere de beveiligingsupdate van april toe. Nog niet die van mei dus, maar vermoedelijk volgt deze snel. Daarnaast zijn er wat kleine verbeteringen voor de camera, het 90 Hz-scherm en de gaming mode.

huawei p30 pro zoomlens

Huawei

De Huawei P30 Pro mist de beveiligingsupdate van mei nog, maar krijgt deze week wel een kleine update voor de camera. Die voegt onder andere de mogelijkheid toe om met twee lenzen tegelijk te filmen. Zo kun je iets tegelijk met de gewone én groothoeklens bekijken dus.

Nokia

De Finse fabrikant zet inmiddels vaart achter de nieuwste beveiligingsupdates en rolt er deze week vier in één keer uit. De iets oudere 5.1 Plus krijgt daarnaast alsnog de update van april.

Sony

Samen met Nokia is Sony toch wel één van de snelste updaters. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel van de meest recente Sony-smartphones inmiddels de update van mei hebben gekregen.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu