Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 20

Michel van 't Klaphek
20 mei 2022, 16:56
3 min leestijd
Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 20

De week loopt weer op zijn eind en je weet wat dat betekent: een gloednieuw overzicht met Android-updates. Zit jouw smartphone erbij? Lees snel verder.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 20 – 2022

Dagelijks schrijft Android Planet over smartphones die updates ontvangen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze naar Android 11 of Android 12 bijgewerkt worden.

Wil je weten wanneer jouw toestel voor zo’n update aan de beurt is? Neem dan een kijkje in het Android 11 update-overzicht, of het Android 12 update-overzicht. Hier houden we precies bij welke smartphones een versie-update krijgen (en wanneer).

Maar, vergeet ook de beveiligingsupdates niet. Deze zijn minder spectaculair dan versie-updates omdat ze geen nieuwe functies toevoegen, maar minstens zo belangrijk.

Beveiligingsupdates zorgen er namelijk voor dat je smartphone veilig blijft. Kwaadaardige zaken als adware, malware en andere virussen blijven buiten de deur en je gegevens achter slot en grendel. Dit soort updates verschijnen het hele jaar door en daarom verzamelen we ze voor de handigheid in dit overzicht.

Samsung

Dit keer een iets minder drukke updateweek voor Samsung dan vorige keer, maar nog steeds rolden er genoeg nieuwe softwareversies uit. Het Zuid-Koreaanse update bracht onder meer de Android-beveiligingspatch van mei uit. Verder worden de cameraprestaties van de Samsung Galaxy A53 verbeterd en is de Tab S6-tablet naar Android 12 bijgewerkt.

Nokia

Goed nieuws voor drie instaptelefoons van Nokia. Deze ontvingen afgelopen week namelijk een update naar Android 12. Deze versie introduceert onder meer een nieuw design, genaamd Material You. Ook voegt Android 12 allerlei nieuwe privacyfuncties toe.

Fairphone

Fairphone is een duurzaam smartphonemerk van Nederlandse bodem. De Fairphone 3 en 3 Plus verschenen respectievelijk in 2019 en 2020 en worden nu bijgewerkt naar Android 11. Deze versie-update verbetert onder meer de weergave van notificaties en maakt het mogelijk schermopnames te maken (zonder dat je een app hoeft te installeren).

Mijn telefoon staat er niet tussen: wat nu?

Het is heel goed mogelijk dat jouw telefoon niet in de lijst staat. Android-beveiligingsupdates rollen het hele jaar door uit, dus misschien kom je ‘m wel in de volgende editie tegen.

En zelfs als je smartphone wel in het overzicht staat, moet je wellicht nog even geduld hebben. Het duurt meestal een paar dagen voordat een nieuwe update alle exemplaren van een smartphonemodel bereikt heeft.

Wil je op de hoogte blijven van het volgende overzicht? Volg ons dan via de gratis Android Planet-app, of schrijf je in voor de eveneens kosteloze nieuwsbrief.

Tot slot: dit overzicht kunnen we niet zonder jullie, onze lezers, maken. Alle tips helpen ons namelijk enorm. Heeft jouw telefoon of tablet wel een update gekregen, maar staat hij niet in de lijst? Laat dan vooral een reactie achter. Dan voegen wij ‘m toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu