Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 20

Colin Baak
19 mei 2023, 16:57
2 min leestijd
Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 20

De week is weer bijna voorbij en daarom is het tijd voor ons Android update-overzicht! Pak je toestel er dus even bij en check snel of er nieuwe software te downloaden is.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 20 – 2023

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte over smartphones die updates ontvangen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze naar Android 12 of Android 13 bijgewerkt worden.

Wil je weten wanneer jouw telefoon zo’n update krijgt? Neem dan een kijkje in ons Android 12 update-overzicht of Android 13-update-overzicht. Hier houden we heel precies bij welke smartphones wanneer een Android-versie-update krijgen.

Naast versie-updates zijn er ook beveiligingsupdates. Deze zijn minder spectaculair (omdat ze geen nieuwe functies toevoegen), maar minstens zo belangrijk. Veiligheidsupdates zorgen er namelijk voor dat je toestel veilig blijft door kwaadaardige zaken als adware, malware en andere virussen buiten de deur te houden. Fabrikanten brengen beveiligingsupdates het hele jaar door uit. Voor de volledigheid verzamelen we deze daarom in dit overzicht.

Motorola

Nokia

Nothing

OnePlus 11 en OnePlus Buds Pro 2

OnePlus

Poco

  • Poco X3 NFC – Android 13 met beveiligingsupdate maart 2022

Samsung

Samsung Galaxy A54

Xiaomi

  • Xiaomi Mi 11i – Android 13 met beveiligingsupdate februari 2023

Mijn smartphone staat er niet tussen, en nu?

Geen zorgen! Het is heel goed mogelijk dat jouw toestel niet in de lijst staat. Android-updates rollen gedurende het hele jaar door uit, dus misschien staat ‘ie er in de volgende editie wel bij.

Zelfs als je smartphone wél in het overzicht staat, moet je misschien nog even geduld hebben. Meestal duurt het een paar dagen tot een week voordat een nieuwe Android-update alle exemplaren heeft bereikt.

Wil je op de hoogte blijven van het volgende overzicht met Android-updates? Volg Android Planet dan via de officiële app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ons ook volgen via Google Nieuws of social media: Twitter, Instagram en Facebook.

Tot slot willen we de lezers bedanken. Dit overzicht kunnen we namelijk niet maken zonder jullie handige tips. Daarover gesproken: heb jij een update ontvangen, maar staat ‘ie niet in de lijst? Laat het dan even weten in de reacties onder dit artikel. Dan voegen wij de update zo snel mogelijk toe.

Bedankt voor de tips: Willem, Marcel, RobertJan, Herman & Ralf

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A53
Samsung Galaxy A53

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu