De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Thomas Haenen
27 mei 2019, 14:28
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ietsje later dan je wellicht gewend bent brengen we je nog alle updates van de afgelopen zeven dagen.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 21

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Een hele rits beveiligingsupdate van Samsung deze week. De complete Galaxy S-reeks van de afgelopen jaren is weer bijgewerkt. Bij een handjevol toestellen, waaronder de Galaxy S9 en S9 Plus, wordt tevens de camera aangepakt. Samsung belooft ‘verschillende optimalisaties’ die voor betere foto’s zorgen.

Android beveiligingsupdate

OnePlus

Mooi nieuws van OnePlus deze week, dat een Android Pie-update uitrolt voor zijn toestellen uit 2016. Dat is indrukwekkend, want het is alweer de derde grote update voor deze smartphones. Oorspronkelijk verschenen ze met Android 6.0 Marshmallow.

Nokia

De Finse fabrikant is betrouwbaar en volledig met zijn updates; bijna elk toestel wordt maandelijks bijgewerkt. Ook deze week gaat de uitrol gestaag verder.

  • Nokia 4.2 – beveiligingsupdate mei 2019
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate mei 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate mei 2019

Xiaomi

Xiaomi heeft verschillende Android One-smartphones, die dan ook op regelmatige Android-updates kunnen rekenen. Deze versie van Android heeft namelijk vrijwel geen aanpassingen van de fabrikant waardoor nieuwe software snel kan verschijnen. Ook de Mi A2 is nu dus weer van de laatste update voorzien.

Huawei

Het updatebeleid van Huawei staat op losse schroeven, zo ontdekten we afgelopen week. Door een blokkade van de Amerikaanse regering mogen bedrijven als Google namelijk geen zaken meer doen met Huawei. Bestaande Huawei-toestellen mogen voorlopig nog steeds bijgewerkt worden, voor nieuwe smartphones is de situatie een stuk onzekerder. Lees ook ons artikel over de gevolgen van de Huawei-problemen, en ontdek wat er met jouw toestel gaat gebeuren.

Sony

Het allerhardst gaat Sony, dat in één keer de beveiligingsupdate uitrolt voor bijna alle smartphones die ze de afgelopen jaren hebben uitgebracht. Alleen de Xperia 10 en 10 Plus lopen nog wat achter: die ontvingen wel een update, maar die biedt ‘algemene verbeteringen’. De beveiligingsupdate loopt nog wat achter.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu