Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Colin Baak
28 mei 2021, 16:44
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Een week waarin we redelijk wat beveiligingsupdates zagen verschijnen voor onder andere Motorola, OnePlus en Xiaomi. Natuurlijk ook voor verschillende modellen van Samsung en ook rolde die fabrikant Android 11 voor een van de budgettoestellen van vorig jaar.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 21 – 2021

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Motorola

Fabrikant Motorola rolde voor twee van zijn toestellen de meest recente beveiligingspatch uit.

motorola one vision review

OnePlus

Bij OnePlus was het tijd voor een ronde van beveiligingsupdates voor enkele toestellen van oudere generaties. Onder andere de OnePlus 6- en 7-serie zijn zo weer (redelijk) up to date.

Samsung

Fabrikant Samsung brengt zoveel smartphones uit, dat er elke week wel updates uitrollen. Zo zagen we deze week onder andere Android 11 voor de betaalbare Galaxy A41 en verschillende beveiligingsupdates.

galaxy s10 design

Xiaomi

Voor Xiaomi deze ronde slechts enkele patches voor wat van de toestellen uit het assortiment.

Geen update? Geen paniek

Grote kans dat jouw smartphone niet in bovenstaande lijstjes staat. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En zelfs als jouw toestel wél in de lijstjes staat, moet je misschien nog even geduld hebben. Zoals gezegd neemt het uitrollen van updates soms wat tijd in beslag.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Je blijft op de hoogte via onze gratis Android-app, nieuwsbrief of via social media als Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Tot slot willen we jou bedanken voor het lezen. We maken dit overzicht dan ook samen met jullie, de lezers. Heb jij wel een Android-update ontvangen, maar staat ‘ie niet in het overzicht? Laat dan even een reactie achter, dan voegen wij ‘m toe. Dank!

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Dennis, Ralf, Mischa, Bahjat, Jeroen, Ria, Ruud & Luuk: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Action
Motorola One Action

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu