De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 22

Thomas Haenen
31 mei 2019, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 22

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 22

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Vorige week introduceerde Samsung een update voor de Galaxy S10-reeks die de camera’s zou verbeteren. Helaas zorgde de update ook voor aardig wat bugs, waardoor de uitrol tijdelijk stop werd gezet. Dat probleem is opgelost en dus zet Samsung de uitrol voort. Voor de Galaxy S8 rolt Samsung een verder wat vage update uit die ‘verbeterde camerastabiliteit’ belooft.

Nokia

De Finse fabrikant zet inmiddels vaart achter de nieuwste beveiligingsupdates en rolt er deze week vijf in één keer uit. Daarmee is nu vrijwel de volledige line-up bijgewerkt nog voordat juni begint.

Motorola

Tot slot nog Motorola, dat met zijn Android One-toestel natuurlijk maandelijks updates uitrolt. Ook de One is nu dus weer voorzien van de update voor mei. Binnenkort brengt het bedrijf in deze reeks de Motorola One Vision uit, waarmee je ook van updates verzekerd bent.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One
Motorola One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu