De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Colin Baak
11 juni 2021, 16:52
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Deze week rolde Google de beveiligingspatch uit voor juni. We zagen die update niet alleen voor de Pixel-smartphones verschijnen, maar ook al voor sommige toestellen van Samsung. Alle (beveiligings)updates van week 23 vind je hier op een rij!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 23 – 2021

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Google

Google was ietwat laat deze maand, maar afgelopen week verscheen de juni-update voor het hele scala van recente smartphones van de fabrikant.

Google Pixel 4a 5G

Nokia

Klein maar fijn… Nokia rolt de mei-patch uit voor de Nokia 8.1.

Oppo

Niet al teveel updates voor fabrikant Oppo, maar wel een heel fijne. Gebruik je de Oppo A91 als toestel, dan kun je nu aan de slag met Android 11 en alle nieuwe functies!

Samsung

Samsung was er vroeg bij, want in onderstaande lijst zijn al wat toestellen te vinden die de juni-patch hebben ontvangen. Daarnaast rolde de fabrikant nog wat andere updates uit.

samsung galaxy note 20 ultra review

Xiaomi

De nieuwe versie van MIUI, de schil over Android van Xiaomi, rolt inmiddels al even uit. Nu is dat weer het geval voor twee toestellen.

Geen update? Geen paniek

Grote kans dat jouw smartphone niet in bovenstaande lijstjes staat. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En zelfs als jouw toestel wél in de lijstjes staat, moet je misschien nog even geduld hebben. Zoals gezegd neemt het uitrollen van updates soms wat tijd in beslag.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Je blijft op de hoogte via onze gratis Android-app, nieuwsbrief of via social media als Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Tot slot willen we jou bedanken voor het lezen. We maken dit overzicht dan ook samen met jullie, de lezers. Heb jij wel een Android-update ontvangen, maar staat ‘ie niet in het overzicht? Laat dan even een reactie achter, dan voegen wij ‘m toe. Dank!

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Frans, René & Richard: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu