Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Thomas Haenen
14 juni 2019, 16:53
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 24

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 24

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Huawei

Hoewel donkere wolken zich samenpakken boven het updatebeleid van Huawei, gaat de fabrikant vooralsnog gestaag door met de uitrol van nieuwe software. Bewijsstuk A: de betaalbare P Smart en P20 Lite van vorig jaar ontvangen vanaf deze week Android Pie.

OnePlus

OnePlus verpakt zijn updates altijd in nieuwe versies van OxygenOS. Soms zit er dan gelijk wat extra’s bij. Zoals bij de OnePlus 7, die niet alleen een beveiligingsupdate ontvangt maar tevens enkele verbeteringen voor de camera. Die zijn sinds vorige week al beschikbaar voor de 7 Pro.

  • OnePlus 7 – OxygenOS 9.5.5 met beveiligingsupdate mei 2019
  • OnePlus 5 – OxygenOS 9.0.6 met beveiligingsupdate mei 2019
  • OnePlus 5T – OxygenOS 9.0.6 met beveiligingsupdate mei 2019
Sony Xperia XZ2 Android Pie-update

Sony

Over Sony en Nokia kunnen we kort zijn: beide bedrijven blijven op gestaag tempo uitrollen voor vrijwel al hun smartphones. Of je nou een duur toptoestel hebt of een betaalbaar instapmodel: ook de updates van deze week onderstrepen weer .

Nokia

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P Smart
Huawei P Smart

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu