Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Thomas Haenen
21 juni 2019, 14:12
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 25

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Deze week ontvangt de Note 9 een aanzienlijke update voor de camera. Het toestel krijgt nu dezelfde nachtmodus als op de Galaxt S10, wat voor veel betere foto’s in het donker moet zorgen. Ook twee tablets zijn bijgewerkt naar Android Pie.

  • Samsung Galaxy Note 9 – camera-update
  • Samsung Galaxy Tab Active 2 – Android 9.0 (Pie)-update
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5 – Android 9.0 (Pie)-update

Huawei

De P20 Lite is een inmiddels bijna anderhalf jaar oud budgettoestel, maar Huawei is deze telefoon overduidelijk nog niet vergeten. De fabrikant rolde deze week een Android  Pie-update uit. Dat niet alleen, de P20 Lite ontvangt de komende waarschijnlijk ook nog een Android Q-update van Huawei.

huawei p20 lite review

Nokia

Een hele rits beveiligingsupdates vliegt er deze week uit bij Nokia. Langzaam maar zeker heeft de Finse fabrikant al zijn recente smartphones voorzien van de allernieuwste beveiliging.

Sony

Honor

Lokale Honor-fans hebben ons deze week laten weten dat er weer wat smartphones van het Huawei-submerk zijn bijgewerkt. Voor de goedkopere Honor 9 Lite is een flinke update: de smartphone beschikt nu over de nieuwste versie van Android. Da’s erg netjes, want deze smartphone viert later dit jaar al zijn tweede verjaardag.

Motorola

Xiaomi

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 10 Lite
Honor 10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu