Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Colin Baak
25 juni 2021, 16:58
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Een week met niet al teveel updates, maar wel zagen we Android 11 verschijnen voor een Moto G-toestel. Andere fabrikanten rolden hier en daar wat beveilingsupdates uit voor enkele van hun smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 25 – 2021

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Motorola

We hebben er zeker wat lang op moeten wachten, maar gebruikers van de Moto G 5G Plus kunnen nu ook aan de slag met Android 11.

Motorola Moto G-Nio render

Nokia

Deze ronde alleen de beveiligingspatch van juni 2021 voor de Nokia 9 PureView.

Samsung

Verschillende toestellen van Samsung zijn weer helemaal bij de tijd, waaronder de Galaxy S21-serie en S10 Lite. Ook staat er een update klaar voor de Galaxy Tab S6-tablet.

samsung fuchsia

Xiaomi

MIUI 12.5 biedt verschillende nieuwigheden en is nu ook beschikbaar voor de Redmi Note 9T van fabrikant Xiaomi.

Geen update? Geen paniek

Grote kans dat jouw smartphone niet in bovenstaande lijstjes staat. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En zelfs als jouw toestel wél in de lijstjes staat, moet je misschien nog even geduld hebben. Zoals gezegd neemt het uitrollen van updates soms wat tijd in beslag.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Je blijft op de hoogte via onze gratis Android-app, nieuwsbrief of via social media als Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Tot slot willen we jou bedanken voor het lezen. We maken dit overzicht dan ook samen met jullie, de lezers. Heb jij wel een Android-update ontvangen, maar staat ‘ie niet in het overzicht? Laat dan even een reactie achter, dan voegen wij ‘m toe. Dank!

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Frans, Patrick, G. & Jeroen: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu