Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Thomas Haenen
28 juni 2019, 13:32
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 26

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Beveiligingsupdates vliegen er op hoog tempo uit deze week bij Samsung. Voor de Galaxy S9 is het een significante update, omdat er ook een verbeterde nachtmodus aan de camera-app wordt toegevoegd. Die zit nu al op de S10, en zorgt voor mooiere foto’s in situaties met minder licht.

Nokia

De Finse fabrikant komt deze week met een ongekend grote bups aan updates, en voorziet een flink deel van zijn line-up van de nieuwste beveiligingsupdate. Eén update springt er echter tussenuit: die voor de Nokia 1.

Nokia’s allergoedkoopste Android-smartphone is deze week bijgewerkt naar Android Pie, en dat had nog aardig wat voeten in de aarde. Dat het is gelukt, is een hele presentatie: alle Nokia-smartphones zijn nu van Android Pie voorzien, waarmee Nokia voorloopt op zowat elke andere fabrikant.

Huawei

LG

Terwijl Nokia zijn Android Pie-updates aan het afronden is, moet LG nog beginnen. De fabrikant gaf deze week twee Pie-updates vrij voor zijn twee meest recente vlaggenschepen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Lite
Huawei Mate 20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu