De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Colin Baak
26 juni 2020, 17:11
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Afgelopen week zagen we weer allerlei (beveiligings)updates voorbij komen. Voor toestellen van Samsung, Huawei en Nokia stonden redelijk wat updates klaar. Ook andere fabrikanten brachten patches uit en ook werden er updates uitgebracht voor de Android-schil van verschillende toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 26 – 2020

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Hiervoor hebben we overigens het Android 9.0-overzicht en Android 10-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Honor

Honor rolt de meest recente beveiligingspatch uit voor de Hono 10 Lite.

  • Honor 10 Lite – beveiligingsupdate juni 2020

Huawei

Huawei is begonnen met de EMUI 10.1-uitrol voor verschillende van zijn (top)toestellen.

huawei krijgt extra tijd

LG

LG rolt de beveiligingsupdate van mei 2020 uit voor een van zijn vlaggenschepen van vorige generatie.

Motorola

De juni-update staat klaar voor de Motorola One (Vision), waardoor deze toestellen weer helemaal up-to-date zijn.

Nokia

Nokia heeft voor verschillende toestellen de juni-update uitgebracht, zodat het beveiligingsniveau van die smartphones weer helemaal up-to-date is.

Sony

Onder andere de OneUI 2.1-update rolt uit voor de Samsung Galaxy Note 9.

Samsung

Onder andere de OneUI 2.1-update rolt uit voor de Samsung Galaxy Note 9. Ook voor andere smartphones en tablets zien we updates, waarbij het gaat om beveiligingspatches.

Samsung Galaxy Bixby-knop aanpassen

Xiaomi

Xiaomi is begonnen met de uitrol van hun MIUI 12-schil voor verschillende toestellen.

Check je smartphone

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Bedankt voor het doorgeven van de updates Jeroen, Dennis, Bart, Jan en Willem!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu