Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Thomas Haenen
5 juli 2019, 16:54
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 27

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Ze zijn hiermee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

Nokia

Hoewel de Finnen er doorgaans snel bij zijn, verschijnt er deze week nog geen update van juli. In plaats daarvan is Nokia de laatste beveiligingsupdates van juni aan het uitrollen.

Samsung

Heb je een Galaxy Note 8, dan pak je deze week een leuke extra mee met de update. Dit toestel ontvangt namelijk niet alleen de nieuwe beveiligingsupdate, maar krijgt tevens een QR-code-scanner. Die kun je vinden in de camera-app.

OnePlus

OnePlus heeft zijn beveiligingsupdates tevens van enkele andere verbeteringen voorzien. Zo krijgt de OnePlus 7 met deze update onder andere verbeterde foto’s uit de camera en betere geluidskwaliteit tijdens het bellen. Voor de 3 en 3T belooft het bedrijf ‘verschillende bugfixes en verbeteringen’.

Honor

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu