De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Colin Baak
3 juli 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 27

Een hoop Samsung-telefoons kregen afgelopen week een Android-beveiligingsupdate. Ook Nokia was goed op dreef. Benieuwd of jouw telefoon een update heeft gekregen? Check dan snel ons overzicht!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 27 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adwaremalware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Samsung Galaxy S20

Samsung

Wederom is Samsung Google te snel af. De volledige S20-serie, bestaande uit drie telefoons, is alweer helemaal up-to-date. De toestellen draaien op de nieuwste Android-beveiligingsupdate, die van juli. Ook werkte de fabrikant enkele goedkopere modellen bij met andere patches.

Nokia

Nokia heeft afgelopen week een reeks toestel bijgewerkt naar de Android-patch van juni.

Honor

Honor werkte zowel de 10 als 20 Pro bij met de patch van mei. De toestellen lopen hierdoor lichtelijk achter qua beveiliging.

  • Honor 10 – beveiligingsupdate mei 2020
  • Honor 20 Pro – beveiligingsupdate mei 2020

Motorola

De Moto G7 Power, een voordelige smartphone met enorme 5000 mAh-accu, is geüpdatet naar de voorlaatste Android-beveiligingsupdate. De patch van juni 2020 is afgelopen week uitgerold.

Oppo

Oppo heeft afgelopen week ColorOS 7 uitgebracht voor de Reno 2Z. Deze update is gebaseerd op Android 10, en bevat dan ook onder meer een systeembrede donkere modus en een duidelijker privacyscherm

Sony

De kersverse Sony Xperia 1 II heeft zijn eerste update gekregen. Vermoedelijk gaat het om een kleine patch die wat foutjes verhelpt, want in het logboek maakt de Japanse fabrikant niet bekend wat er precies verandert. Houd Android Planet komende week in de gaten, want onze Sony Xperia 1 II review komt eraan!

sony xperia 1 ii officieel

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Sven, Anja, Henk en Herman: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G7 Power
Motorola Moto G7 Power

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu