Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Thomas Haenen
12 juli 2019, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 28

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

De Galaxy Xcover 4 vierde onlangs zijn tweede verjaardag, maar wordt nog altijd ondersteund door Samsung. Deze week ontvangt de stevige smartphone zijn update naar Android Pie. Daarnaast rolt Samsung zijn eerste beveiligingsupdates van juli uit.

OnePlus

De grootste update van deze week komt vanuit OnePlus. Het meest recente vlaggenschip van de fabrikant ontvangt OxygenOS 9.5.9, dat tal van aspecten van de telefoon aanpakt. OnePlus belooft onder andere een hogere aanraakgevoeligheid, snellere autofocus voor de camera en opties om Face Unlock in het donker te laten werken met ‘assistive lighting’.

  • OnePlus 7 Pro – OxygenOS 9.5.9 met beveiligingsupdate juni 2019

Nokia

De beveiligingsupdate van juli is beschikbaar, en bij Nokia zijn ze er als vanouds snel bij. Drie toestellen hebben de update inmiddels al ontvangen, de rest volgt waarschijnlijk snel.

Sony

Ook bij Sony worden de nieuwere beveiligingsupdates nu uitgerold. In één klap zijn zowat alle vlaggenschepen van de fabrikant van het afgelopen jaar alweer bijgewerkt.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu