De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 29

Thomas Haenen
19 juli 2019, 15:07
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 29

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 29

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Deze week slechts een zeer klein aantal updates van Samsung. De J5 van twee jaar terug ontvangt slechts één keer per kwartaal een update, en krijgt nu die van juni toebedeeld. Voor de A7 geen nieuwe ‘grote’ update: het toestel blijft steken op de patch van juni. Waarschijnlijk zijn er vooral op de achtergrond wat kleine aanpassingen gemaakt.

Nokia

Bij de Finnen blijft het tempo wel hoog: die gooien er in één week vijf nieuwe updates uit. Terwijl de andere fabrikanten een tropenrooster aanhouden, werkt Nokia alvast een flink aantal toestellen bij.

Motorola

De Motorola One Vision loopt op Android One, en krijgt dus eigenlijk maandelijks snelle beveiligingsupdates. Dat loopt nog niet helemaal op rolletjes zo blijkt nu: het toestel ontving deze week de update van juni. Sneller dan bij veel andere fabrikanten, maar niet de allersnelste.

Honor

  • Honor 9 Lite – beveiligingsupdate juli 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Vision
Motorola One Vision

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu