De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 29

Colin Baak
17 juli 2020, 17:11
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 29

Het was een rustige week qua Android-updates. Wel werkte Samsung een reeks telefoons bij, evenals Motorola. Ook Oppo duikt op in het wekelijkste Android-beveiligingsupdate overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 29 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adwaremalware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Motorola

Motorola heeft verschillende van zijn toestellen voorzien van de juli-patch.

Oppo

Voor de Oppo A9 (2020) rolt de Chinese fabrikant eindelijk Android 10 uit met de ColorOS 7.1-schil

Samsung

De OneUI 2.1-update rolt ook uit voor de Galaxy A71 en ook voor de A41 staat er een update klaar.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Jeroen bedankt voor het doorgeven van de update!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola One Vision
Motorola One Vision

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu