De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Michel van 't Klaphek
17 januari 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Als het op Android-updates aankomt was het afgelopen week verdacht rustig. Slechts een handjevol toestellen werd bijgewerkt. Ben je benieuwd of jouw toestel hierbij zit? Check dan snel het overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 3 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Samsung

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 10 voor de Galaxy Note 9. In eerste instantie ontvangen alleen mensen met een toestel van Vodafone de update. Wellicht moet je dus nog even geduld hebben. Ook kersverse bezitters van een Samsung Galaxy Fold ontvingen deze week een update. De meest recente patch staat klaar voor het opvouwbare toestel.

samsung galaxy note 9 review

Xiaomi

De Android 10-update voor de Xiaomi Mi A2 is gestart, zo lieten meerdere lezers ons afgelopen week weten. Ook is het Android One-toestel bijgewerkt met de beveiligingsupdate van december. Diezelfde update rolde afgelopen week uit naar de krachtige Mi 9T Pro. Tot slot werd de Mi 8, het Xiaomi-vlaggenschip van 2018, met Android 10 bijgewerkt.

Nokia

HMD Global heeft afgelopen week drie toestellen bijgewerkt met de meest recente Android-beveiligingsupdate. Nieuwe functies zijn tot dusver bekend niet toegevoegd.

  • Nokia 4.2 – beveiligingsupdate januari 2020
  • Nokia 6.2 – beveiligingsupdate januari 2020
Nokia 6.2

Huawei

In ons vorige overzicht zagen we de P20 en P20 Pro al voorbijkomen, en nu is ook het kleinere broertje aan de beurt. De Huawei P20 Lite heeft afgelopen week de voorlaatste Android-beveiligingsupdate ontvangen.

Motorola

Tot slot rolde ook Lenovo een update uit. De Moto E6 Plus is namelijk bijgewerkt met de voorlaatste Android-beveiligingsupdate. Voor zover bekend zijn er geen nieuwe functies toegevoegd.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Ruud Arnold, Edwin, Erik, Henny, Lucas, David en Nelleke: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu