De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Colin Baak
22 januari 2021, 16:57
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Ook in week 3 rolden er weer verschillende updates uit voor zowel Android als voor het niveau van beveiliging van allerlei smartphones. Zo zagen we updates voor Nokia, OnePlus, Oppo en Samsung verschijnen en hier vind je ze netjes op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 3 – 2021

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Nokia

In navolging van vorige week zien we voor nog meer toestellen de beveiligingsupdate van januari uitrollen.

Nokia 8.3 5G

OnePlus

Niet de high-end toestellen van de fabrikant, maar de betaalbare OnePlus Nord N10 steelt de show. Dat toestel is namelijk de eerste met de januaripatch.

Oppo

Kleine updates voor de Find X2-lijn van de Chinese fabrikant.

Oppo Find X2 Pro review

Samsung

Ook deze week zien we bij Samsung weer verschillende Android- en beveiligingsupdates uitrollen. Onder andere de Galaxy Fold en Z Fold 2 krijgen de Android 11-update aangeboden.

Geen update?

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Monica, Edward, Nick, Hartger & Raymond: dank voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6.2
Nokia 6.2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu