De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 30

Thomas Haenen
26 juli 2019, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 30

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 30

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Bezitters van de Galaxy A70 krijgen er deze week een leuke feature bij: in de camera-app zit nu ook een ‘Super Steady’-modus waarmee je stabielere video’s opneemt. Handig als je bijvoorbeeld wat actie vast wil leggen. Opmerkelijk genoeg blijft de A70 ook na deze update nog steken op de beveiligingsupdate van mei. Twee andere Samsung-toestellen worden deze week wel van een nieuwere versie voorzien.

Huawei

Tekst

OnePlus

OnePlus verpakt zijn updates altijd in nieuwe versies van OxygenOS, en stopt daar meestal nog wat toffe extra features in ook. Zo ook dit keer: met OxygenOS 9.0.7 worden de OnePlus-smartphones uit 2017 voorzien van een gamingmodus en schermopnamemogelijkheden.

  • OnePlus 5 – OxygenOS 9.0.7 met beveiligingsupdate juni 2019
  • OnePlus 5T – OxygenOS 9.0.7 met beveiligingsupdate juni 2019

Nokia

Beveiligingsupdates blijven gewoon lekker komen bij de Finse fabrikant. Ook deze week zijn er weer vier toestellen bijgewerkt. Wel kan het zoals altijd zijn dat de updates geleidelijk wereldwijd uitgerold worden, en dus nog niet beschikbaar zijn op jouw Nokia.

Xiaomi

De Mi A-reeks loopt op Android One, een variant van Android waar Xiaomi vrijwel geen aanpassingen aan maakt. Daardoor kunnen beveiligingsupdates relatief snel verschijnen, zoals ook dit keer is gebeurd. Later deze maand verschijnt overigens alweer een nieuw model, de Mi A3.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu