Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 30

Colin Baak
24 juli 2020, 16:58
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 30

Motorola is begonnen met de uitrol van Android 10 voor verschillende Moto G7-toestellen. Daarnaast zien we deze week wat kleinere updates voor onder andere Huawei, Nokia en OnePlus.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 30 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adwaremalware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Huawei

Het Chinese Huawei rolt voor verschillende van zijn toestellen updates uit, waaronder Android 10 voor de Mate 10 Pro.

Motorola

Motorola is begonnen met de uitrol van Android 10 voor verschillende toestellen in de Moto G7-lijn. Ook de Motorola One krijgt een kleine update, die met de beveiligingspatch van juli 2020.

motorola moto g7 play review

Nokia

Weinig nieuws in updateland qua Nokia deze week, alleen de Nokia 8.1 kreeg een update.

OnePlus

OnePlus rolt een update uit voor de OnePlus 8 Pro. Daarmee wordt het toestel voorzien van de beveiligingspatch van juli 2020.

Samsung

Deze ronde niet veel updates van fabrikant Samsung, alleen wat kleinere beveiligingsupdates.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Iedereen bedankt voor het doorgeven van de updates!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's