De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Michel van 't Klaphek
2 augustus 2019, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Wekelijks zetten we alle Android-beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 31

Op Android Planet besteden we vaak aandacht aan toestellen die een update ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer smartphones bijvoorbeeld bijgewerkt worden naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0 (Q). Daarvoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht. Hier zie je precies of en wanneer jouw telefoon een update krijgt.

Daarnaast brengen fabrikanten het hele jaar door beveiligingsupdates uit, die minstens zo belangrijk zijn. Alhoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, beschermen je ze wel tegen allerlei (ernstige) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat hier om patches die in Nederland zijn uitgerold. Het kan soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander, waardoor je misschien even moet wachten.

Samsung

Op de valreep updatet Samsung een hoop van haar populaire smartphones nog met de beveiligingspatch van juli. Onder meer de Galaxy S10-reeks en S9-serie (van vorig jaar) ontvingen een update. Daarnaast kreeg de Galaxy Note 9 alweer zijn tweede update van de maand met daarin diverse bugfixes.

Huawei

Huawei rolt een grote update uit naar de P20 Pro, het topmodel van vorig jaar. De EMUI 9.1-patch voegt onder meer Digitaal Welzijn en GPU Turbo 3.0 toe, waardoor games voortaan een stuk soepeler draaien. Ook de Mate 20 Pro werd bijgewerkt.

OnePlus

Tegen de verwachtingen in was OnePlus Google te snel af. Normaal gesproken ontvangen Pixel-telefoons de beveiligingsupdate altijd als eerst, maar ditmaal had de OnePlus 7 Pro de primeur. Ook wordt de aanraakgevoeligheid van het scherm tijdens het gamen verbeterd met de patch.

  • OnePlus 7 Pro – OxygenOS 9.5.11 met beveiligingsupdate augustus 2019

Nokia

Een enorm pluspunt van Nokia-telefoons zijn de maandelijkse beveiligingsupdates. Ook afgelopen week zijn weer een hele rits toestellen bijgewerkt. Wel is het zo dat deze updates altijd geleidelijk wereldwijd worden uitgerold, waardoor het even kan duren voordat jouw toestel is bijgewerkt.

  • Nokia 3.1 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 4.2 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 5.1 Plus – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 7.1 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 8.1 – beveiligingsupdate juli 2019

Xiaomi

De software-schil van Xiaomi heet MIUI en ditmaal wordt de Pocophone F1 geüpdatet. Onderdeel van de patch is de beveiligingsupdate van juni. Daarnaast wordt een probleem met het scherm opgelost waarbij het display niet oplichtte als je een notificatie ontving.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Staat jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates pas later uit. Bovendien verschilt de uitroltijd soms per provider. Zelfs als je telefoon wel in bovenstaande lijst staat is het soms nog even afwachten, omdat het vaak een paar dagen duurt voordat alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt. Houd daarom Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van updates. Check in de tussentijd ook onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Blijf op de hoogte van onze wekelijkse beveiligingsoverzichten via onze nieuwsbrief en Android Planet-app. Mis je een toestel in het overzicht? Laat het in de reacties weten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu