De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Colin Baak
31 juli 2020, 16:58
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Huawei rolt Android 10 uit voor een oudgediende en Nokia is op dreef met beveiligingsupdates. Voor de rest rolden ook verschillende andere fabrikanten deze week ook wat beveiligingspatches uit.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 31 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Huawei Mate 10 Pro-update

Huawei

Huawei rolt voor de Mate 10 Pro uit 2017 nu de Android 10-update uit. Zo kun je met dit, nog steeds prima, toestel aan de slag met allerlei nieuwe functies.

Nokia

Nokia gooit alle remmen los en heeft de juli-patch vrijgegeven voor verschillende toestellen. Check onderstaand lijstje voor de juiste toestellen.

nokia 5.3

OnePlus

Er rolt een update uit voor het nieuwste toestel van de Chinese fabrikant, de OnePlus Nord. Zo ben je weer helemaal up-to-date qua beveiliging.

Samsung

Deze ronde niet veel updates van fabrikant Samsung, alleen wat kleinere beveiligingsupdates.

Sony

Sony’s nieuwste vlaggenschip, de Xperia 1 II, kan vanaf nu voorzien worden van de juli-update qua beveiliging. Zo is ook dit toestel weer helemaal bij de tijd.

Xiaomi

De maand is dan wel bijna voorbij, maar ook Xiaomi rolt nog een beveiligingsupdate uit. Voor de Xiaomi Mi A2 rolt de patch van juli uit.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Ruud bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu