De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 32

Michel van 't Klaphek
9 augustus 2019, 16:55
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 32

Elke week zetten we alle Android-beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst aan updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 32

Op Android Planet besteden we vaak aandacht aan telefoons die een update ontvangen. Vaak gaat het dan om nieuwe Android-versies, wanneer smartphones bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0 (Q). We hebben daarvoor overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht. Hier zie je precies of en wanneer jouw telefoon een update krijgt.

Daarnaast brengen fabrikanten het hele jaar door beveiligingsupdates uit, die minstens zo belangrijk zijn. Alhoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, beschermen ze je wel tegen allerlei (mogelijk ernstige) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maken wij een lijstje met updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat hier om patches die in Nederland zijn uitgerold. Soms kan het gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander, waardoor je misschien nog even moet wachten.

Samsung

Het was een rustige week qua Samsung-updates. Wel is de razend populaire Galaxy A50 bijgewerkt met de veiligheidspatch van juni. Daarnaast is er een speciale nachtmodus aan de camera toegevoegd waarmee je in het donker betere plaatjes schiet. Bovendien kun je voortaan filmpjes in slowmotion schieten. Ook opvallend is dat de drie jaar oude Galaxy A5 weer een update heeft gekregen.

Huawei

Voordat Huawei EMUI 10 aan de wereld toont brengt het enkele updates uit voor (voormalig) vlaggenschepen. Zowel de Mate 10 Pro, P20 Pro en P30 (Pro) worden bijgewerkt met de beveiligingsupdate van vorige maand. Ook is de camera van de P30 (Pro) verbeterd en reageert de vingerafdrukscanner sneller.

OnePlus

Nadat eerder al de OnePlus 7 Pro werd voorzien van de augustus-veiligheidspatch zijn ook de OnePlus 3(T), OnePlus 5(T) en gewone OnePlus 7 bijgewerkt. Daarnaast beschikt de OnePlus 5-serie nu over ZenMode, waarmee je ongestoord kunt werken. Ook is het maken van screenshots voortaan makkelijker.

  • OnePlus 3 – OxygenOS 9.0.5 met beveiligingsupdate augustus 2019
  • OnePlus 3T – OxygenOS 9.0.5 met beveiligingsupdate augustus 2019
  • OnePlus 5 – OxygenOS 9.0.8 met beveiligingsupdate augustus 2019
  • OnePlus 5T – OxygenOS 9.0.8 met beveiligingsupdate augustus 2019
  • OnePlus 7– OxygenOS 9.5.8 met beveiligingsupdate augustus 2019

Google

Een nieuwe maand betekent een nieuwe beveiligingsupdate. Nadat de OnePlus 7 Pro er met de primeur vandoor ging zijn nu ook alle Google-telefoons bijgewerkt naar de nieuwste veiligheidsstandaarden.

Nokia

Nokia is er doorgaans als de kippen bij met nieuwe updates, maar werkt voorlopig alleen de 6.1 bij naar de nieuwste software. Wel zijn de betaalbare Nokia 2 en 3.1 voorzien van de veiligheidsupdate van vorige maand.

  • Nokia 2 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 3.2 – beveiligingsupdate juli 2019
  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate augustus 2019

Motorola

Een fijn voordeel aan een Android One-telefoon is de garantie op regelmatige veiligheidsupdates en daar plukken eigenaren van de Motorola One Vision nu de vruchten van. De nieuwe smartphone ontvangt de update van juli. Ook de gewone Motorola One is bijgewerkt.

HTC

Het heeft even mogen duren, maar HTC is begonnen met de uitrol van Android Pie voor de U11. De update rolt per direct uit voor Nederlandse gebruikers. Ook de HTC U12 Plus wordt bijgewerkt. Opvallend genoeg blijft de ‘gewone’ HTC U12 voorlopig achter.

Honor

We besluiten het overzicht met Honor, dat deze week twee updates uitbracht. De Honor 10 is bijgewerkt naar een nieuwe versie van EMUI 9.1 en ondersteunt nu onder meer GPU Turbo 3.0, waardoor de prestaties van het toestel omhooggaan zonder meer accu te verbruiken.

  • Honor 10 – EMUI 9.1.0.323
  • Honor View 20 – beveiligingsupdate juli 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Staat jouw smartphone niet in het overzicht? Maak je niet druk, want sommige fabrikanten brengen updates pas later uit. Bovendien verschilt de uitroltijd per provider. Zelfs als je telefoon wel in bovenstaand overzicht staat is het soms nog even afwachten, omdat het een paar dagen kan duren voordat alle exemplaren bijgewerkt zijn. Houd Android Planet daarom in de gaten voor volgende update-overzicht. Bekijk in de tussentijd ook onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Blijf op de hoogte van onze wekelijkse beveiligingsoverzichten via onze nieuwsbrief en Android Planet-app. Mis je een toestel in het overzicht? Laat het in de reacties weten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu