Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 34

Thomas Haenen
23 augustus 2019, 12:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 34

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 34

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Weer een flinke boel beveiligingsupdates vanuit Samsung. In enkele gevallen zit er zelfs een leuke extra bij: de Galaxy S9 krijgt met deze update een betere camera. De camera-app beschikt over enkele nieuwe features, en de foto’s die je maakt zullen er net ietsje mooier uit zien.

Nokia

Ook Nokia is betrouwbaar als het om updates gaat. De nieuwe software van augustus rolt gestaag uit naar bestaande smartphones, en bereikt langzaam maar zeker steeds meer toestellen.

  • Nokia 3.2 – beveiligingsupdate augustus 2019
  • Nokia 4.2 – beveiligingsupdate augustus 2019
  • Nokia 5 – beveiligingsupdate augustus 2019
  • Nokia 6 – beveiligingsupdate augustus 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate augustus 2019

Huawei

Huawei gooit er vier updates uit deze week, maar het is wel een beetje een allegaartje. De grootste is voor de Mate 20 Lite. Het budgettoestel krijgt deze week een EMUI 9.1-update die de software opfrist en verschillende nieuwe functies toevoegt.

Motorola

Xiaomi

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu