De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Michel van 't Klaphek
6 september 2019, 16:56
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 36

Wekelijks besteden we op Android Planet aandacht aan toestellen die updates ontvangen. Vaak gaat het dan om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld bijgewerkt worden naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem daarvoor ook een kijkje in het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Hier zie je precies of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen het hele jaar door ook beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Alhoewel ze geen grote nieuwe toevoegingen bevatten, beschermen ze je wel voor (ernstige) veiligheidslekken. Iedere week maakt Android Planet daarom een lijstje met toestellen die de afgelopen zeven dagen een update hebben ontvangen. Vaak rollen updates gefaseerd uit, waardoor het even kan duren voor je ‘m binnen hebt. Ook verschilt de uitrolsnelheid soms per provider.

Google

Afgelopen week kwam Android 10 officieel uit en uiteraard heeft Google haar smartphones als eerst bijgewerkt.

Samsung

Samsung is er als de kippen bij en rolt de nieuwste Android-beveiligingsupdate uit naar de Galaxy Note 10 (Plus). Ook de al wat oudere Galaxy A5 uit 2017 is weer eens geüpdatet.

Huawei

Vanaf nu kunnen gebruikers van de Huawei P30 (Pro) aan de slag met de nieuw toegevoegde nachtmodus voor de selfiecamera. Hierdoor komen zelfportretten die in de nachtelijke uren geschoten zijn beter uit de verf. Ook zijn de 2,5 jaar oude Huawei P10 en P10 Plus voorzien van de update naar EMUI 9.1.

  • Huawei P10 – EMUI 9.1 met beveiligingsupdate juli 2019
  • Huawei P10 Plus – EMUI 9.1 met beveiligingsupdate juli 2019
  • Huawei P30 – beveiligingsupdate augustus 2019 en nachtmodus-toevoeging
  • Huawei P30 Pro -beveiligingsupdate augustus 2019 en nachtmodus-toevoeging

Honor

Honor heeft deze week twee telefoons voorzien van een beveiligingspatch. Ook is de hdr-functie van de selfiecamera bij de Honor 20 Pro verbeterd en is de Honor 8X bijgewerkt naar EMUI 9.1.

  • Honor 8X – EMUI 9.1 met beveiligingsupdate juli 2019
  • Honor 20 Pro – beveiligingsupdate augustus 2019

Nokia

Nadat vorige week de Nokia 3.1 Plus al een update ontving, is ditmaal de ‘normale’ Nokia 3.1 aan de beurt. Het is daarmee een rustige week voor telefoons van het Finse merk.

  • Nokia 3.1 – beveiligingsupdate augustus 2019

Essential

Opvallend genoeg is ook de Essential PH-1 direct geüpdatet naar Android 10. Dit toestel komt uit 2017 en werd vorig jaar uit productie gehaald, maar is er alsnog snel bij.

  • Essential PH-1 – Android 10 met beveiligingsupdate september 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Staat jouw toestel er niet bij? Geen paniek! Sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En ook als je toestel wél in de lijst staat is het soms nog even afwachten. Updates rollen vaak gefaseerd uit, waarbij het enkele dagen tot een week duurt voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt. Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht van updates. Bekijk ook onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10-updates.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe updates? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app! Mis je een update? Laat het dan weten in de reacties hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu