De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Colin Baak
4 september 2020, 16:29
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Ook deze week heeft Android Planet weer alle updates voor jou op een rijtje gezet. Check dus snel of voor jouw toestel een update te downloaden is!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 36 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Honor

Fabrikant Honor rolt een grootste update uit voor de schil over Android heen voor zijn View 20-toestel. Het betreft versie 3.1 van de Magic UI-skin.

  • Honor View 20 – Magic UI 3.1-schil en beveiligingsupdate juli 2020
Honor Android Q-updates

Huawei

De Huawei P20 Pro heeft de beveiligingsupdate van juli ontvangen.

Nokia

Nokia is begonnen met de uitrol van Android 10 voor een van hun budgetsmartphones, de 2.1. Het gaat om een Android Go-variant, een lichtere versie van het besturingssysteem wat goed werkt op goedkopere toestellen.

Realme

Fabrikant Realme heeft zijn Realme 6 bijgewerkt met de patch van augustus.

  • Realme 6 – beveiligingsupdate augustus 2020

Samsung

Voor verschillende smartphones van Samsung is de beveiligingsupdate van augustus 2020 nu ook te downloaden.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Jan & Ralf, bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A5 (2017)
Samsung Galaxy A5 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu