Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 37

Colin Baak
11 september 2020, 17:12
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 37

Op een hele reeks van toestellen is de septemberupdate te downloaden. Daarnaast is Google begonnen met de verspreiding van Android 11 voor zijn Pixel-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 37 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Alcatel

Op de nieuwste smartphone van fabrikant Alcatel is de beveiligingsupdate van augustus te downloaden.

Google

Fabrikant Google was er deze week wat later bij dan normaal. Dat komt uiteraard door de officiële onthulling van Android 11.

Honor

Fabrikant Honor rolt een beveiligingspatch uit voor de Honor 20.

  • Honor 20 – beveiligingsupdate augustus 2020

Motorola

Ook Motorola is er vroeg bij met de patch van september.

OnePlus

Terwijl de septemberpatch al is uitgebracht, rolt OnePlus de update van vorige maand uit naar twee van zijn toestellen.

oneplus 8 pro update

Samsung

Samsung is er weer vroeg bij en rolt de septemberpatch uit voor verschillende toestellen. De OneUI 2.5-update rolt nu ook uit voor de unbranded Samsung Galaxy S10-serie. Al met al genoeg update-nieuws dus!

Sony

Fabrikant Sony heeft een hele rij smartphones bijgewerkt met de patch van augustus.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Pim, Bert en Stefan, bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu