Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Michel van 't Klaphek
20 september 2019, 13:08
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Het hele jaar rollen Android-fabrikanten beveiligingsupdates uit, maar niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die wel zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een Android-beveiligingsupdate overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 38

Android Planet besteedt wekelijks aandacht aan toestellen die updates ontvangen. Vaak gaat het dan om nieuwe Android-versies, bijvoorbeeld wanneer telefoons bijgewerkt worden naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem daarvoor een kijkje in het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Hier zie je precies of en wanneer jouw smartphone een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Ze bevatten misschien geen grote nieuwe functies, maar beschermen je wel (ernstige) veiligheidslekken. Daarom stelt Android Planet iedere week een lijstje met toetellen die een update hebben ontvangen samen. Houd er rekening mee dat de updates vaak gefaseerd uitrollen, waardoor het even kan duren voor je ‘m binnen hebt.

Samsung

Nu ook de Galaxy S8 is bijgewerkt naar de beveiligingsupdate van september zijn alle recente vlaggenschepen voorzien van de nieuwe patch. De Galaxy Note 9 is eveneens bijgewerkt. Ook de camera van de Note van vorig jaar is verbeterd.

Nokia

Nokia heeft inmiddels vrijwel al haar toestellen voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate. Deze week werden een hoop betaalbare smartphones geüpdatet.

Xiaomi

Xiaomi heeft de Mi A2 en Mi 9 bijgewerkt. Laatstgenoemde krijgt er ook enkele functionele updates bij. Zo moet de ruis bij het beluisteren van muziek over de speakers nu verleden tijd zijn. Ook de vingerafdrukscanner zou beter moeten werken.

Honor

De Honor 9 uit 2017 heeft de update naar EMUI 9.1 gekregen. Hierdoor is onder meer de camera verbeterd. Ook zou het toestel na het bijwerken stabieler moeten aanvoelen. Onderdeel van de patch is de Android-beveiligingsupdate van juli.

  • Honor 9 – EMUI 9.1 met beveiligingsupdate juli 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 9
Honor 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu