De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 39

Michel van 't Klaphek
27 september 2019, 15:08
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 39

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 39

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (ernstige) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus even wachten.

Samsung

Samsung heeft haar vlaggenschepen bijgewerkt. Naast de meest up-to-date beveiligingsupdate is ook de camera aangepakt. Voortaan kun je met de nieuwe functie ‘Live Focus’ portretvideo’s maken. Hierbij is de achtergrond wazig, maar het onderwerp scherp. We kennen deze update van de Galaxy Note 10 (Plus).

Nokia

Nokia heeft een hele rits aan smartphones bijgewerkt, waaronder de zeer betaalbare 2.1. Ook heeft men bevestigd dat de Nokia 8.1 te zijner tijd een update naar Android 10 ontvangt.

  • Nokia 2.1 – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 5.1 Plus – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate september 2019
  • Nokia 7.1 – beveiligingsupdate september 2019

OnePlus

Eerder deze maand bracht Google Android 10 uit voor de eigen Pixel-telefoons. OnePlus is er als de kippen bij en bracht afgelopen week OxygenOS 10.0 uit voor de OnePlus 7 en 7 Pro. Deze interface is gebaseerd op Android 10 en maakt je telefoon onder meer persoonlijker. Ook het smart display bevat voortaan meer functies.

Motorola

Motorola heeft haar eerste Android One-toestel bijgewerkt met de nieuwste veiligheidspatch. Er zijn verder geen nieuwe functies toegevoegd.

LG

LG heeft haar vlaggenschip uit 2017 eindelijk voorzien van Android 9.0 (Pie). Opmerkelijk genoeg wordt hierbij ook de beveiligingsupdate van afgelopen mei geïnstalleerd, die inmiddels dus al flink verouderd is.

  • LG G6 – Android 9.0 met beveiligingsupdate mei 2019
  • LG G7 ThinQ – beveiligingsupdate september 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates soms pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een model bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu