Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 39

Colin Baak
25 september 2020, 16:53
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 39

Afgelopen week hebben fabrikanten maar minimaal updates uitgerold. Onder andere Samsung en Nokia rolden wat kleine beveiligingsupdates uit, maar heel spectaculair was het allemaal niet.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 38 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Nokia

Vorige week werd de beveiligingspatch van september al uitgerold voor veel andere Nokia-smartphones. Deze week is het 6.2-model aan de beurt.

  • Nokia 6.2 – beveiligingsupdate september 2020
Nokia 6.2

OnePlus

Heb je een OnePlus 8 of 8 Pro en wil je weleens kijken wat Android 11 allemaal te bieden heeft? Downloaden en installeren kan nu, maar uiteraard wel op eigen risico.

Samsung

Samsung rolt voor verschillende toestellen de meest recente patch uit, die van september.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

René bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6.2
Nokia 6.2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu