Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Michel van 't Klaphek
24 januari 2020, 16:57
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Vorig week was het rustig, maar dat is ditmaal wel anders. Afgelopen dagen werden veel Android-telefoons met een update bijgewerkt. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Neem dan snel een kijkje in het overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 4 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adwaremalware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Samsung

Samsung heeft afgelopen week een hele reeks telefoons bijgewerkt met beveiligingsupdates van december en januari. Daarnaast ontvangen steeds meer mensen met een unbranded Galaxy Note 9 de felbegeerde Android 10-update, zo weten we sinds afgelopen week.

samsung galaxy note 10 plus review

Nokia

Nokia 7 Plus-gebruikers hebben er even op moeten wachten, maar de Android 10-update rolt nu eindelijk uit. Ook mensen met een Nokia 6.1 kunnen vanaf deze week met de update aan de slag. Je krijgt een melding zodra de update voor je toestel klaarstaat.

Xiaomi

Ook Xiaomi houdt de vaart erin. Het Chinese bedrijf werkte afgelopen dagen drie toestellen bij, waaronder de populaire Mi A2 en A3. Ook de wat minder bekende, maar desalniettemin keurig geprijsde Mi Note 10 draait weer op de meest recente Android-beveiligingsupdate.

xiaomi mi a3 review

OnePlus

OnePlus heeft OxygenOS 10.3.1 uitgebracht voor de OnePlus 6(T). Deze update neemt diverse stabiliteitsverbeteringen met zich mee, waaronder een stabieler wifi-signaal. Ook zouden problemen met de vingerafdrukscanner na het updaten verleden tijd moeten zijn. Daarnaast installeert de OxygenOS-patch de voorlaatste Android-beveiligingsupdate.

Honor

Op het gebied van prijs/kwaliteit zijn Honor-telefoons top, maar als het op updatesnelheid aankomt kan men nog het een en ander leren. De Honor 9X is afgelopen week namelijk bijgewerkt met de Android-patch van november. Er zijn geen nieuwe functies toegevoegd.

  • Honor 9X – beveiligingsupdate november 2019
Honor 9X

Motorola

Tot slot heeft ook Lenovo afgelopen week een update uitgebracht. De relatief nieuwe One Action draait vanaf nu op de voorlaatste Android-update. Ook zijn er wat algemene stabiliteitsverbeteringen toegevoegd.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Willy, Vanderveken, Arjan, Erik, Richard en Egbert: bedankt voor het doorgeven van updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 9X
Honor 9X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu