De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Michel van 't Klaphek
18 oktober 2019, 15:27
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 42

Iedere week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Benieuwd of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 42

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan smartphones die updates ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht. Hier zie je precies of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Samsung heeft haar vlaggenschip van twee jaar geleden bijgewerkt. De Galaxy Note 8 heeft de meest recente Android-beveiligingsupdate gekregen. Ook de Galaxy S7 en S7 Edge (uit 2016) zijn weer een stukje veiliger geworden dankzij de patch van september.

Nokia

Nokia gaat gestaag verder met het uitrollen van updates. Zowel de 3.1 als uitgebreidere 5.1 Plus draaien nu de meest recente beveiligingspatch. Vorige week werden vrijwel alle andere Nokia-toestellen al bijgewerkt.

OnePlus

Na wat problemen tijdens de lancering heeft OnePlus de Android 10-update voor de OnePlus 7 en 7 Pro hervat. Officieel heet de update OxygenOS 10.0.1. Versie 10.0 werd geteisterd door bugs, waardoor de uitrol even stil kwam te liggen.

Huawei

Huawei is vrij onverwachts begonnen met de uitrol van EMUI 10 voor de Mate 20 Pro. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Android 10. De update is met ruim 4GB behoorlijk groot, dus het is verstandig om het toestel tijdens het downloaden en bijwerken aan de oplader te leggen.

Honor

Eigenaren van de Honor 8X kunnen rekenen op een update. De patch van afgelopen september rolt per direct uit. Er zijn verder geen features toegevoegd.

  • Honor 8X – beveiligingsupdate september 2019

Android-beveiligingsupdate voor jouw smartphone

Staat jouw smartphone er niet bij? Maak je niet druk, want sommige fabrikanten brengen updates pas later uit. Bovendien verschilt de uitroltijd per provider. Zelfs als je telefoon wel in het overzicht staat is het soms nog even afwachten, omdat het een paar dagen kan duren voordat alle exemplaren bijgewerkt zijn. Houd onze site daarom in de gaten voor het volgende Android-beveiligingsupdate overzicht. Bekijk in de tussentijd ook onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Blijf op de hoogte van onze wekelijkse beveiligingsoverzichten via onze nieuwsbrief en Android Planet-app. Mis je een toestel in het overzicht? Laat het in de reacties weten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 8X
Honor 8X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu