Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44

Michel van 't Klaphek
1 november 2019, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 44

Elke week zet Android Planet op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Wil je weten of jouw toestel erbij zit? Lees dan snel verder!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 44 – 2019

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan smartphones die updates ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht. Hier zie je precies of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar fabrikanten brengen het hele jaar door ook Android-beveiligingsupdates uit, en die zijn minstens zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe functies bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen.

Wekelijks maakt Android Planet een lijstje met updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten voor je de Android-beveiligingsupdate ontvangt.

Samsung

Samsung bracht deze week een hoop functionele updates. Zo is het scherm van de Galaxy A70 verbeterd, en ook de vingerafdrukscanner reageert nauwkeuriger. De Galaxy S9-update verbetert de camerakwaliteit en sinds afgelopen week functioneert de vingerafdrukscanner van de S10-telefoons en Note 10-toestellen een stuk beter. Bovendien heeft de Note 10 een primeur door als eerst de Android-beveiligingsupdate van november te krijgen.

Sony

Het is alweer een tijdje geleden dat Sony updates heeft uitgebracht, maar de stilte is verbroken. De Japanse fabrikant heeft een reeks telefoons van updates voorzien. Zodoende zijn de meest recente smartphones bijgewerkt naar de Android-beveiligingsupdate van oktober. Er zijn voor zover bekend geen nieuwe functies toegevoegd.

Honor

Honor heeft een update uitgebracht voor de View 20. Jammer genoeg gaat het hier wel om een verouderde patch van september. Er zijn verder geen nieuwe functies toegevoegd. De Honor 10 Lite heeft precies dezelfde update gekregen.

Houd je smartphone in de gaten

Staat jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 10 Lite
Honor 10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu