Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 46

Sten de Bruijn
15 november 2019, 17:31
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 46

Iedere week maakt Android Planet een overzicht van alle smartphones die een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw telefoon erbij zit? Check dan snel ons overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 46 – 2019

Op Android Planet besteden we dagelijks aandacht aan smartphones die een update hebben gekregen. Meestal gaat het dan om grote versie-updates, zoals wanneer telefoons worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Tip: check hiervoor ook ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Hier zie je precies of, en wanneer, jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, laten we de Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Die zijn minstens zo belangrijk, al voegen ze geen nieuwe functies toe. Ze beschermen je namelijk tegen vervelende zaken als adware, malware en ransomware. Het hele jaar door rollen fabrikanten Android-beveiligingsupdates uit voor hun toestellen. Deze updates verzamelen wij wekelijks via dit overzicht.

Het gaat hierbij om updates die in Nederland zijn uitgerold. Wel is het zo dat je soms een week moet wachten voor de Android-beveiligingsupdate jouw toestel aandoet. De software rolt immers vaak in fases uit. Bovendien is de ene provider er misschien sneller bij dan de andere. Check ons achtergrondartikel over het proces van een Android-beveiligingsupdate voor meer informatie.

Samsung

De Samsung Galaxy Note 10 (Plus) werd al eerder voorzien met de veiligheidspatch van november, en is deze maand daarom aan zijn tweede update toe. Ditmaal is de werking van de vingerafdrukscanner verbeterd. De Galaxy A50 heeft eenzelfde soort update ontvangen. Verder heeft Samsung ook haar vlaggenschip van vorig jaar bijgewerkt. De Galaxy S9 (Plus) draait nu de Android-beveiligingsupdate van november. Ook het grote Android-veiligheidslek is met deze patch gedicht.

samsung galaxy note 10 plus review

Huawei

Goed nieuws voor mensen met een Huawei P30 (Pro) of Mate 20 (Pro). Deze toestellen zijn namelijk bijgewerkt naar EMUI 10, dat gebaseerd is op Android 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Vooralsnog is de software alleen te downloaden via de HiCare-app van de fabrikant. Hoe dit precies werkt lees je in ons artikel over Android 10 downloaden voor de Huawei P30 en Mate 20.

Xiaomi

De Mi A2 van Xiaomi is weer helemaal up-to-date. Het betaalbare toestel is namelijk voorzien van de meest recente beveiligingspatch. Tot zover bekend zijn er geen nieuwe functies toegevoegd.

xiaomi mi a2 review

Honor

De Honor View 20 beschikt vanaf nu over de Android-beveiligingsupdate van vorige maand. Er worden verder geen nieuwe functies toegevoegd.

Houd je smartphone in de gaten

Vind je je toestel niet terug in het overzicht? Geen zorgen. Veel fabrikanten brengen updates pas op een later moment uit. En zelfs als je toestel wél in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen tot enkele weken voordat een update alle exemplaren van een smartphone heeft bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor View 20
Honor View 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu