De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Michel van 't Klaphek
22 november 2019, 16:32
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een Android-beveiligingsupdate hebben ontvangen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij zit? Check dan snel ons lijstje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 47 – 2019

Dagelijks besteden we op Android Planet aandacht aan smartphones die een update hebben gekregen. Meestal gaat het dan om grote versie-updates, zoals wanneer telefoons worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Hiervoor hebben we ook ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Hier zie je precies of, en wanneer jouw Android bijgewerkt wordt.

Maar, Android-beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar beschermen je wel tegen vervelende zaken als adware, malware en ransomware. Het hele jaar door rollen fabrikanten Android-beveiligingsupdates uit voor hun toestellen. Deze verzamelen wij wekelijks in dit overzicht.

In onderstaande lijst staan updates die in Nederland zijn uitgerold. Soms moet je nog wel even wachten voordat de Android-beveiligingsupdate jouw toestel aandoet. Ook heb je te maken met de uitrolsnelheid van providers. Check ons achtergrondartikel over het proces achter een Android-beveiligingsupdate om te weten te komen hoe dit precies zit.

Samsung

Samsung heeft drie toestellen geüpdatet met de Android-beveiligingsupdate van deze maand. Daarnaast is de stabiliteit van de Camera-app op de Samsung Galaxy S8 verbeterd. Uit het logboek wordt niet duidelijk op welke manier. De november-update voor de S8, Note 8 en Note 9 dicht het kritieke Android-beveiligingslek dat onlangs naar buiten kwam.

OnePlus

De OnePlus 3 en 3T worden niet meer ondersteund met updates en hebben hun laatste patch gekregen. Het is daarom slim om binnenkort over te stappen. Ook de OnePlus 7 Pro heeft deze update gekregen. In OxygenOS 10.0.2 zijn bovendien een hoop problemen opgelost. Tot slot heeft ook de OnePlus 7T (Pro) een update vol bugfixes ontvangen.

Nokia

HMD Global staat bekend om zijn rappe updates. Deze week werden drie toestellen bijgewerkt met de meest recente software. Ook zijn enkele stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd. Zoals gewoonlijk wordt niet duidelijk wat er precies is verbeterd.

  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate november 2019
  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate november 2019
  • Nokia 7.1 – beveiligingsupdate november 2019
nokia 9-foto

Essential

Zoals gewoonlijk heeft ook Essential haar toestel een update gegeven.

  • Essential PH-1 – beveiligingsupdate november 2019

Honor

Een rustige week voor Honor. Het Chinese bedrijf updatete alleen de Honor 10 Lite, zonder verdere toevoegingen.

HTC

Het noodlijdende HTC heeft de U11 Life bijgewerkt met de Android-beveiligingsupdate van november. Er zijn geen functies toegevoegd.

Huawei

Huawei houdt het rustig en updatet alleen de P20 Lite.

Xiaomi

Tot slot heeft Xiaomi de Mi 9 bijgewerkt met de meest recente veiligheidsupdate. Er zijn geen nieuwe functies toegevoegd.

Houd je smartphone in de gaten

Vind je je toestel niet terug in het overzicht? Maak je geen zorgen. Veel fabrikanten brengen updates pas op een later moment uit. En zelfs als je toestel wél in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen tot enkele weken voordat een update alle exemplaren van een smartphone heeft bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 10 Lite
Honor 10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu