Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Colin Baak
20 november 2020, 16:54
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Deze week is het updatenieuws niet al te spannend. Er rolden wat updates uit voor verschillende Samsung-toestellen en ook voor de Xperia 1 II van Sony was dat het geval.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 47 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt.

Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt. Bekijk ook direct ons grote beveiligingsupdate-overzicht. Daarin check je direct tot wanneer jouw toestel minimaal beveiligingspatches krijgt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Realme

Android Planet-lezer Ralf laat weten dat zijn Realme 6 een patch heeft ontvangen.

  • Realme 6 – beveiligingsupdate oktober 2020

Samsung

Voor verschillende toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant rolt er een update uit. Daarbij gaat het ook om verschillende (zeer) oude toestellen. Van een nieuwe beveiligingspatch is geen sprake, maar de beveiliging is wel degelijk bijgewerkt.

Sony

Het vlaggenschip van Sony, de Xperia 1 II is bijgewerkt met de laatste patch.

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Ralf bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Realme 6-2020
Realme 6-2020

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu