Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Michel van 't Klaphek
29 november 2019, 16:52
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Iedere week maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij zit? Check dan snel onderstaand lijstje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 48 – 2019

Dagelijks besteden we op Android Planet aandacht aan smartphones die een update hebben gekregen. Meestal gaat het dan om grote versie-updates, zoals wanneer telefoons worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Hiervoor hebben we ook ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. Hier zie je precies of, en wanneer jouw Android bijgewerkt wordt.

Maar, Android-beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar beschermen je wel tegen vervelende zaken als adware, malware en ransomware. Het hele jaar door rollen fabrikanten Android-beveiligingsupdates uit voor hun toestellen. Deze verzamelen wij wekelijks in dit overzicht.

In onderstaande lijst staan updates die in Nederland zijn uitgerold. Soms moet je nog wel even wachten voordat de Android-beveiligingsupdate jouw toestel aandoet. Ook heb je te maken met de uitrolsnelheid van providers. Check ons achtergrondartikel over het proces achter een Android-beveiligingsupdate om te weten te komen hoe dit precies zit.

Samsung

Samsung heeft haar vlaggenschepen geüpdatet naar Android 10. Dit betekent dat je vanaf nu aan de slag kunt met de donkere modus, meer grip op je privacy hebt en het deelmenu verbeterd is. De uitrol gaat geleidelijk, wat betekent dat het enkele dagen tot weken kan duren voordat jouw S10 (Plus) is bijgewerkt.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Huawei

Huawei is begonnen met de uitrol van Android 10 voor de Mate 20 Lite en P30 Lite. Check de komende dagen dus de instellingen, of gebruik de HiCare-app. De uitrol kan enkele dagen tot weken duren, dus soms moet je even geduld hebben. Verder liep de Android 10-update bij sommige Huawei P30 Pro-bezitters in de soep. Een nieuwe update moet die problemen oplossen.

Nokia

Een van de pluspunten van Nokia-telefoons is de goede softwareondersteuning. Met de Nokia 6.2, 7.2 en 8 Sirocco zijn nu vrijwel alle toestellen bijgewerkt naar de meest recente Android-beveiligingsupdate.

Asus

Terwijl de meeste fabrikanten plannen maken voor de uitrol van Android 10 werkt Asus de ROG Phone bij naar Android Pie, de voorlaatste versie. Dit is natuurlijk ontzettend traag, maar gebruikers kunnen nu in ieder geval aan de slag met Android 9.0. Met de Zenfone 5Z is de fabrikant er een stuk rapper bij.

Xiaomi

Xiaomi heeft deze week twee toestellen geüpdatet. Ten eerste is de betaalbare Mi A2 weer voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate. Daarnaast is de Mi 9T Pro bijgewerkt naar MIUI 11, dat gebaseerd is op Android 10. De update rolt, zoals gebruikelijk, in fases uit.

  • Xiaomi Mi A2 – beveiligingsupdate november 2019
  • Xiaomi Mi 9T Pro – Android 10

Sony

Ook Sony is van de partij en heeft de Xperia XA2 Ultra voorzien van de meest recente Android-beveiligingsupdate.

OnePlus

OnePlus heeft de 7T (Pro) een functionele, tussentijdse update gegeven. Onder meer de bluetooth-verbinding is stabieler geworden. Daarnaast zijn er enkele algemene bugs verholpen.

oneplus 7t review

Motorola

Motorola heeft de One bijgewerkt met de meest recente Android-beveiligingsupdate. Eigenaren van het Android One-toestel krijgen vanzelf een melding met daarin het verzoek om te updaten. Er zijn verder geen functies toegevoegd.

Honor

Honor heeft MagicUI 3.0 uitgebracht voor de View 20. Deze skin is gebaseerd op Android 10. De update rolt gefaseerd uit, dus blijf vooral de instellingen checken om te controleren of de software al voor je klaarstaat.

Houd je smartphone in de gaten

Vind je je toestel niet terug in het overzicht? Maak je geen zorgen. Veel fabrikanten brengen updates pas op een later moment uit. En zelfs als je toestel wél in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen tot enkele weken voordat een update alle exemplaren van een smartphone heeft bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ROG Phone
Asus ROG Phone

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu