Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Michel van 't Klaphek
3 december 2021, 16:57
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 48

Telefoonfabrikanten lijken het jaar al te hebben afgesloten, want qua updates was het niet veel soeps. Slechts een paar Samsung-smartphones kregen Android-updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 48 – 2021

Op Android Planet schrijven we vaak over smartphones die updates ontvangen. Meestal gaat het om toestellen die een versie-update meepakken, zoals toen onlangs de Galaxy S21-serie van Samsung werd bijgewerkt naar Android 12.

Ben je benieuwd wanneer jouw toestel een update krijgt? Check dan ons Android 11 update-overzicht of ons Android 12 update-overzicht. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw smartphone een versie-update krijgt.

Maar, laten we ook beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen misschien geen spectaculaire nieuwe functies toe, maar zorgen er wel voor dat je toestel veilig is (en blijft). Telefoonfabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung

Samsung heeft de primeur te pakken en heeft december-update naar de vouwbare Galaxy Z Flip 5G uitgerold. Verder werden ook populaire toestellen uit de A-serie bijgewerkt met de voorlaatste Android-beveiligingsupdate.

Nokia

Nokia haalde afgelopen week ook het updatenieuws, maar niet op een positieve manier. Het bedrijf bevestigde namelijk dat de Nokia 9 PureView, een toestel uit 2019, geen Android 11 krijgt. Dat is flink balen, want Nokia beloofde de smartphone bij uitkomst twee Android versie-updates mee te geven. Het toestel blijft nu echter op Android 10 steken.

Zie je nog geen update?

Staat jouw smartphone er niet tussen? Dat is heel goed mogelijk. Telefoonfabrikanten brengen het hele jaar door nieuwe smartphones uit, dus misschien zit je toestel er volgende editie wel bij. Ook als jouw mobiel wel in de lijst staat moet je mogelijk nog even wachten. Dat komt omdat het altijd een paar dagen duurt om een update naar alle exemplaren van een model uit te rollen.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Dat doe je het makkelijkst door onze gratis Android Planet-app te downloaden, of je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

En heb jij afgelopen week wél een update ontvangen, maar staat dit toestel niet in de lijst? Laat het dan alsjeblieft weten. Lezersbijdragen zijn ontzettend fijn, want op die manier maken we de overzichten veel completer. Je kunt bijvoorbeeld onder dit artikel reageren, of een mailtje sturen naar redactie@bigspark.nl.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu