De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 49

Michel van 't Klaphek
6 december 2019, 17:03
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 49

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij zit? Bekijk dan snel ons lijstje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 49 – 2019

Op Android Planet besteden we dagelijks aandacht aan smartphones die een update hebben gekregen. Meestal gaat het dan om grote versie-updates, zoals wanneer toestellen worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw Android-smartphone bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar beschermen je wel tegen narigheid als adware, malware en ransomware. Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit voor hun toestellen. Deze verzamelen wij wekelijks in dit overzicht.

Het gaat hierbij om updates die in Nederland zijn uitgerold. Houd er wel rekening mee dat het soms even kan duren voordat jouw toestel de Android-beveiligingsupdate heeft ontvangen. De uitrolsnelheid van providers kan het proces bijvoorbeeld vertragen. In ons achtergrondartikel over het proces achter een Android-beveiligingsupdate vertellen we je er alles over.

google pixel 4 xl review

Google

De originele Google Pixel en Pixel XL zwaaien af. Afgelopen week hebben zij hun laatste Android-beveiligingsupdate ontvangen. Ook de rest van de Google-familie is weer bijgewerkt met de patch van december. Opvallend is dat ze wederom niet als eerste waren.

Samsung

Fans hebben er even op moeten wachten, maar de volledige Galaxy S10-familie heeft een update naar Android 10 gekregen. De update wordt gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat het een paar dagen kan duren voordat jouw Galaxy S10, S10e of S10 Plus ‘m binnenkrijgt. Ook andere Samsung-toestellen hebben de afgelopen dagen een update gekregen.

Sony

Aan het begin van deze maand beloofde Sony de Xperia 1 en Xperia 5 bij te werken naar Android 10, en een paar dagen later is de Japanse fabrikant haar woorden nagekomen. Eigenaren van deze toestellen kunnen vanaf nu aan de slag met alle verbeteringen die de nieuwste Android-versie met zich meebrengt, zoals een donkere modus, sneller deelmenu en meer privacyinstellingen.

Xiaomi

Het Chinese Xiaomi heeft de Android-beveiligingsupdate van november uitgebracht voor de Mi 9 en Mi A3. Er zijn verder geen nieuwe functies toegevoegd.

Nokia

HMD Global heeft de Nokia 9 PureView geüpdatet naar Android 10. De update is ruim 800MB groot en voegt eveneens de beveiligingsupdate van november toe. Vergeet vooraf geen back-up van je Nokia te maken. Mocht de update onverhoopt misgaan, ben je zo in ieder geval geen privégegevens kwijt.

Nokia 9 kopen

Huawei

Een rustige week voor Huawei als het op Android-beveiligingsupdates aankomt. De P20 Lite uit 2018 werd bijgewerkt met de patch van oktober.

Controleer je smartphone

Staat je toestel niet in het overzicht? Geen zorgen! Fabrikanten brengen het hele jaar door updates uit, dus misschien krijgt je smartphone de volgende keer wel een update. En zelfs als je toestel wel in de lijst staat zegt dit nog niet alles. Het kan namelijk enkele dagen tot een week duren voor de Android-beveiligingsupdate alle exemplaren van een model heeft bereikt.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Daarover gesproken. Dit overzicht maken we voor een groot gedeelte samen met jullie, de lezers. Zonder jullie zou de lijst bij lange na niet zo compleet zijn. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu