De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 49

Michel van 't Klaphek
10 december 2021, 17:07
3 min leestijd
Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 49

Vorige week was het ongekend rustig qua Android-updates, maar die vlieger gaat dit keer niet op. Vooral Samsung bracht een hoop smartphone-updates uit. Maar, vlak ook OnePlus en Nokia niet uit.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 49 – 2021

Op Android Planet schrijven we dagelijks over smartphones die updates ontvangen. Het gaat dan meestal om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer een telefoon van Android 11 naar Android 12 gaat.

Wil je weten wanneer jouw toestel aan de beurt is? Bekijk dan ons Android 11 update-overzicht, of het Android 12 update-overzicht. Hierin houden we precies bij of, en wanneer jouw smartphone een versie-update krijgt.

Laten we echter beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe Android-functies toe, maar zijn wel ontzettend belangrijk. Beveiligingsupdates houden narigheid als adware, malware en andere virussen buiten de deur en zorgen ervoor dat je toestel veilig blijft. Fabrikanten rollen dit soort updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen.

samsung galaxy s21 ultra review

Samsung

Samsung begon afgelopen week met het uitrollen van Android 12 voor de Z Flip 3, maar staakte die update al snel. De nieuwe software zorgde namelijk voor allerlei problemen. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de update weer hervat wordt. Wel bracht het bedrijf afgelopen week meerdere Android-beveiligingsupdates uit.

Nokia

Nokia werkte afgelopen week een reeks toestellen bij met de voorlaatste Android-beveiligingsupdate.

  • Nokia 2.4 – beveiligingsupdate november 2021
  • Nokia 7.2 – beveiligingsupdate november 2021
  • Nokia G20 – beveiligingsupdate november 2021
  • Nokia X10 – beveiligingsupdate november 2021
  • Nokia X20 – beveiligingsupdate november 2021

OnePlus

Het was een grote week voor mensen met een OnePlus 9 of 9 Pro. Zij kunnen vanaf nu de overstap naar Android 12 maken. Deze update kwam eerder dit jaar uit en vernieuwt onder meer het design. Ook worden allerlei toffe functies toegevoegd, zoals een privacydashboard.

Xiaomi

Bij Xiaomi/Poco (dat inmiddels op eigen benen staat) werden twee toestellen geüpdatet. Zowel de X3 Pro als Redmi Note 9 draaien nu op de update van november. Er zijn verder geen nieuwe functies toegevoegd.

Poco X3 Pro

Motorola

  • Moto G100 – beveiligingsupdate november 2021

Staat jouw toestel er niet tussen?

Misschien staat jouw Android-smartphone niet in bovenstaande lijst. Omdat fabrikanten het hele jaar door updates uitbrengen, staat ‘ie er in de volgende editie misschien wel bij. En zelfs als je toestel wél in de lijst staat moet je misschien nog even wachten. Dat komt omdat het altijd een paar dagen duurt voordat een update naar alle exemplaren van een bepaald smartphonemodel is uitgerold.

Houd ons daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Je volgt ons via de Android Planet-nieuwsbrief, of door onze app te downloaden. Beiden zijn gratis.

Tot slot: heeft jouw Android-telefoon afgelopen week een update ontvangen, maar staat deze niet in het artikel? Laat dit dan alsjeblieft weten, want dan kunnen we de update toevoegen en het overzicht zo compleet mogelijk maken. Je kunt onder dit artikel reageren of mailen naar redactie@androidplanet.nl.

Oscar, Gijs, Bert en Dennis: dank voor het doorgeven van de tips!

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu