De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 50

Michel van 't Klaphek
17 december 2021, 16:53
2 min leestijd
Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 50

Google heeft een drukke updateweek achter de rug, maar andere fabrikanten doen het een stuk rustiger aan. Dit is het wekelijkse overzicht van Android-(beveiligings)updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 50 – 2021

Android Planet schrijft dagelijks over smartphones die updates ontvangen. Het gaat dan meestal om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer een telefoon van Android 11 naar Android 12 gaat.

Wil je precies weten wanneer jouw toestel aan de beurt is? Neem dan een kijkje in het Android 11 update-overzicht, of het Android 12 update-overzicht. In deze artikelen houden we precies bij welke smartphones een versie-update krijgen.

Maar, vlak de beveiligingsupdates niet uit. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar zijn wel heel belangrijk. Een nieuwe beveiligingsupdate houdt narigheid als adware, malware en andere virussen buiten de deur. Fabrikanten rollen dit soort updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen.

Google Pixel 6 Pro

Google

Het duurde eventjes, maar eindelijk hebben alle Pixel-telefoons de meest recente beveiligingsupdate ontvangen. Opvallend genoeg moesten de Pixel 6 en 6 Pro, de meest recente modellen, het langst wachten. Vorige week begon de uitrol voor de oudere Pixel-toestellen al, maar de Pixel 6 (Pro) haakte deze week pas aan.

OnePlus

Mosterd na de maaltijd. Zo kunnen we de nieuwe update voor de OnePlus 9 en 9 Pro het best omschrijven. De twee vlaggenschepen werden afgelopen week bijgewerkt naar Android 12, maar de update werd later stilgelegd. Het is nog onduidelijk wanneer de uitrol hervat wordt. Wel weten we dat een nieuwe versie van OxygenOS (11.2.10.10) de Android-beveiligingsupdate van november 2021 naar de OnePlus 9 (Pro) brengt.

Nokia

Nokia is er relatief snel bij. De fabrikant rolde afgelopen week de Android 12-update uit voor de X20. Deze middenklasser (met Android One) kwam aan het begin van dit jaar uit.

Nokia X20

Waarom staat mijn telefoon er niet tussen?

Het is heel goed mogelijk dat jouw smartphone niet in de lijst staat. Fabrikanten brengen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, dus misschien staat ‘ie er in de volgende editie wél tussen.

Zelfs als je smartphone wel in het overzicht staat moet je wellicht nog even geduld hebben. Het duurt soms een paar dagen voordat de update naar alle exemplaren van een model is uitgerold.

Ben je benieuwd naar het volgende overzicht? Volg ons dan door de gratis Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor de nieuwsbrief (die uiteraard ook kosteloos is).

Tot slot: dit overzicht maken we gezamenlijk met onze lezers. Jullie tips helpen ons enorm! Heeft jouw smartphone wel een update gekregen, maar staat hij niet in de lijst? Laat dan een reactie achter zodat wij ‘m kunnen toevoegen.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 9 5G
OnePlus 9 5G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu