De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Colin Baak
18 december 2020, 17:00
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Het grootste nieuws qua updates van deze week komt van Samsung. Meer toestellen in de Galaxy S20-lijn krijgen namelijk Android 11 voorgeschoteld. Daarbij gaat het om zogenaamde unbranded toestellen, die geen extra en onnodige providersoftware aan bord hebben. Ook Xiaomi is begonnen met de Android 11-uitrol voor enkele van haar toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 50 – 2020

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Motorola

Motorola rolt enkele updates uit voor verschillende smartphones in het assortiment.

Motorola Moto G-Nio render

Nokia

Nokia is begonnen met de uitrol van de beveiligingspatch van december voor haar 8.1-model.

  • Nokia 8.1 – beveiligingsupdate december 2020

Samsung

We zijn beladen met mailtjes van trouwe lezers over het feit dat hun unbranded (toestellen zonder extra software van de providers) S20-toestellen de Android 11-update hebben gekregen. De update was vanaf begin december al mondjesmaat beschikbaar in Nederland, maar toen alleen voor Vodafone-toestellen.

Het is dus tijd voor een grootse uitrol van de nieuwste Android-variant. Heb jij ‘m ook ontvangen? Wat zijn je eerste impressies? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi

Fabrikant Xiaomi is ook begonnen met de eerste uitrol van Android 11, naar hun huidige vlaggenschepen. De Mi 10 en het Pro-model kun je nu updaten naar de nieuwe software, inclusief MIUI 12-schil.

Geen update?

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Siem, Jeroen, Pierre, Wicher, Maurice, Rinus, Sander en Guray: dank voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu