De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Colin Baak
25 december 2020, 15:22
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 52

Een drukke week als het gaat om updates, want allerlei fabrikanten rolden er nog wat uit. Zo zagen we wat Android 11-updates en beveiligingspatches verschijnen. Ook voor week 52 van dit jaar heeft Android Planet alles weer voor je verzameld en op een rij gezet.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 52 – 2020

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 10 of Android 11. Hiervoor hebben we overigens het Android 10-overzicht en Android 11-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt. Check ook ons grote beveiligingsupdate-overzicht, waarin je ziet tot wanneer jouw toestel updates krijgt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Huawei

Ja echt, Huawei rolt een update uit voor een toestel uit 2017, zodat je net weer wat meer bij de tijd bent.

Motorola

Fabrikant Motorola rolt verschillende kleine updates uit voor enkele van haar toestellen.

motorola moto g8 plus review

Nokia

Nokia heeft weer een heel rijtje toestellen voorzien van de laatste beveiligingsupdate die beschikbaar is. Het gaat om de patch van december voor een vijftal toestellen.

OnePlus

De OnePlus Nord is ook weer bijgewerkt en daardoor weer helemaal bij de tijd.

  • OnePlus Nord – beveiligingsupdate december 2020 en OxygenOS 10.5.8
OnePlus Nord

Oppo

De Android 11-plannen van Oppo zijn deels bekend en we kregen deze week de eerste melding dat een Find X2 Pro-gebruiker de update daadwerkelijk kon downloaden.

Realme

Ook de Realme 6 is voorzien van de laatste beveiligingsupdate van dit jaar.

  • Realme 6 – beveiligingsupdate december 2020

Samsung

Samsung rolt Android 11 al uit voor verschillende van haar toestellen en nu zijn ook de S20 FE en Galaxy Z Flip daaraan toegevoegd. Daarnaast kreeg de Note 9 een beveiligingsupdate.

samsung galaxy s20 fe android 11

Sony

Afgelopen week begon fabrikant Sony met de uitrol van de eerste Android 11-update. Sony Xperia 1 II-gebruikers zijn de gelukkigen. Daarnaast rolde het bedrijf ook wat andere patches uit.

Geen update?

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Wim, Ralf, Boris & Hans: dank voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Nord
OnePlus Nord

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu