Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 7

Colin Baak
14 februari 2020, 16:58
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 7

Vorige week verscheen de Android-beveiligingsupdate van februari voor de eerste smartphones. Ben je benieuwd of jij inmiddels bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel ons overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 7 – 2020

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het om toestellen die een versie-update ontvangen, zoals Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem hiervoor ook een kijkje in ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches voegen geen nieuwe functies toe aan Android, maar houden wel nare zaken als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in de lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen paniek. Het kan enkele dagen tot weken duren voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Motorola

Lenovo heeft de Android 10-update uitgerold naar verschillende van zijn toestellen. Zo kunnen gebruikers van die smartphones eindelijk aan de slag met alle nieuwe functies van deze versie van Android.

motorola moto g7 plus review

Samsung

Samsung heeft verschillende toestellen voorzien van een nieuwe update voor de beveiliging. Onder andere de Note 8 is voorzien van de nieuwste beveiligingsupdate.

Check je smartphone

Staat je smartphone er niet bij? Wees niet getreurd. Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er de volgende keer wel bij. Trouwens, zelfs als je telefoon wél in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Zo kunnen onder meer je provider en toestelversie invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Android Planet maakt wekelijks een overzicht van alle Android-smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, en download de gratis Android Planet-app voor je smartphone. Tot slot willen we jou, de lezer, bedanken voor het doorgeven van updates. Sterker nog, zonder jullie zou dit wekelijkse overzicht bij lange na niet zo compleet zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu