Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 8

Colin Baak
21 februari 2020, 16:57
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 8

We zijn inmiddels alweer beland in de  derde week van februari. Ook deze week hebben fabrikanten weer verschillende beveiligings- en Androidupdates uitgerold. Of jouw toestel daar ook bijhoort? Bekijk dan snel ons overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 8 – 2020

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het om toestellen die een versie-update ontvangen, zoals Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem hiervoor ook een kijkje in ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches voegen geen nieuwe functies toe aan Android, maar houden wel nare zaken als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in de lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen paniek. Het kan enkele dagen tot weken duren voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Honor

Honor rolt de Android 10-update uit naar de Honor 8X. Gebruikers van dat toestel kunnen vanaf nu dus ook aan de slag met de nieuwste versie van Android met alle handige functies.

  • Honor 8X – Android 10 en beveiligingsupdate februari 2020
  • Honor 10 Lite – Android 10 en beveiligingsupdates februari 2020
Android beveiligingsupdate

Samsung

Verschillende toestellen van Samsung van de vorige generatie hebben ook de beveiligingsupdate van februari 2020 ontvangen. Daarbij gaat het om onder andere de Galaxy S8- en S9-serie.

OnePlus

OnePlus heeft afgelopen week een nieuwe beveiligingsupdate uitgerold voor verschillende toestellen. Daarbij gaat het echter niet om de variant van februari, maar van vorige maand.

oneplus 7t review

Check je smartphone

Staat je smartphone er niet bij? Wees niet getreurd. Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er de volgende keer wel bij. Trouwens, zelfs als je telefoon wél in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Zo kunnen onder meer je provider en toestelversie invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Android Planet maakt wekelijks een overzicht van alle Android-smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, en download de gratis Android Planet-app voor je smartphone.

Tot slot willen we jou, de lezer, bedanken voor het doorgeven van updates. Sterker nog, zonder jullie zou dit wekelijkse overzicht bij lange na niet zo compleet zijn.

Bedankt voor de tip Richard!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 10 Lite
Honor 10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu