Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 9

Thomas Haenen
4 maart 2019, 12:00
4 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 9

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we, iets later dan normaal, bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 9

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Inmiddels is het natuurlijk al week 10, maar met alle nieuwe smartphones die in de afgelopen week getoond zijn was er even geen ruimte meer voor ons overzicht. Daarom vandaag alsnog alle updates van de afgelopen tien dagen. Vrijdag zijn we weer bij je terug met het overzicht van de afgelopen week, volgens het gewone schema.

Samsung

Vanuit Samsung deze week slechts één flinke update: Android Pie voor de Galaxy Note 8. Wel bracht het bedrijf ook een kleinere update uit voor alle Galaxy S- en Note-toestellen. Daarmee kun je de Bixby-knop aanpassen en er een andere app aan koppelen. Een zeer welkome update, zo blijkt uit de reacties die we al hebben ontvangen.

Samsung Galaxy Bixby-knop aanpassen

Nokia

Terwijl Samsung en andere fabrikanten pas net hun toptoestellen bijwerken, gaan ze er bij Nokia een stuk sneller doorheen. Deze week verscheen er een Android Pie-update voor  de goedkopere 3.1 Plus. Inmiddels loopt meer dan de helft van alle Nokia-smartphones al op Android Pie. Daarnaast vliegen ook de beveiligingsupdates er vlot uit.

Sony

Sony gooit de beveiligingsupdates er in hoog tempo uit, en ook deze maand weer lukt het ze om de beveiligingsupdates van februari voor zowat alle toestellen binnen enkele weken uit te rollen. Alleen de allergoedkoopste toestellen blijven wat achter, maar voor de rest van het assortiment is de ondersteuning uitstekend.

LG

Van alle grote fabrikanten heeft LG meer moeite met beveiligingsupdates dan de meesten. De fabrikant loopt nog altijd vaak achter en is bovendien erg inconsistent. Deze week is de twee jaar oude LG G6 bijvoorbeeld bijgewerkt, maar helaas wel met een update van vorige maand.

  • LG G6 – beveiligingsupdate januari 2019
Motorola One review

Motorola

De Motorola One loopt op Andrond One, en kan dus op regelmatige beveiligingsupdates rekenen kort nadat Google ze uitbrengt. Voor de meeste andere Motorola-smartphones verschijnen deze updates slechts eens per kwartaal.

Huawei

Voor zover bekend zijn alleen de Mate-toestellen van Huawei afgelopen week van de beveiligingsupdates voorzien. We vermoeden echter dat de P20-reeks ook al is bijgewerkt – zijn er lezers die dit kunnen bevestigen?

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu