De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 9

Colin Baak
28 februari 2020, 16:58
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 9

Februari is alweer bijna voorbij, maar ook deze week hebben fabrikanten weer verschillende beveiligings- en Androidupdates uitgerold. Of jouw toestel daar ook bijhoort? Check dan snel ons overzicht van deze week.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 9 – 2020

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het om toestellen die een versie-update ontvangen, zoals Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem hiervoor ook een kijkje in ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches voegen geen nieuwe functies toe aan Android, maar houden wel nare zaken als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in de lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen paniek. Het kan enkele dagen tot weken duren voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Huawei

Weinig nieuws in updateland wat betreft Huawei. Alleen hun topmodel van de P30-serie is voorzien van een nieuwe beveiligingspatch.

Motorola

Motorola is de laatste tijd goed bezig qua Androidupdates en nu rolt de fabrikant dan ook Android 10 uit voor hun One Action. Ook een beveiligingsupdate komt automatisch mee, maar die is nog wel blijven steken op die van december 2019. Daarnaast is de Motorola One ook bijgewerkt qua beveiliging, maar dan wel met de patch van februari.

Motorola One

Samsung

Alhoewel het toestel al even op de markt is, heeft Samsung nog een nieuwe beveiligingsupdate uitgebracht voor de Galaxy A5 (2017). Dat is dan ook gelijk de nieuwste van februari 2020.

Xiaomi

Alhoewel Xiaomi geen kudo’s krijgt voor de Androidversie van de Mi A3, dat is namelijk nog steeds Android 9.0 Pie, zit het qua beveiliging wel goed. Die is namelijk bijgewerkt met de februaripatch, zodat dat wel op orde is.

xiaomi mi a3 review

Check je smartphone

Staat je smartphone er niet bij? Wees niet getreurd. Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er de volgende keer wel bij. Trouwens, zelfs als je telefoon wél in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Zo kunnen onder meer je provider en toestelversie invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Android Planet maakt wekelijks een overzicht van alle Android-smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, en download de gratis Android Planet-app voor je smartphone.

Tot slot willen we jou, de lezer, bedanken voor het doorgeven van updates. Sterker nog, zonder jullie zou dit wekelijkse overzicht bij lange na niet zo compleet zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu